Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Stefan Zweig

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Stefan Zweig   Merve Doğruer   Selda Terek   Gülperi Sert   Burcu Uzunoğlu   Enver Günsel   Ahmet Cemal   Hasan Cemal  

Stefan Zweig Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (Brief einer Unbekannten) adlı uzun öyküsünü 1920'li yılların ilk yarısında kaleme aldı. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nun kadın kahramanını sadece uzun bir mektubun yazarı olarak tanıyoruz. Kadının hayatı boyunca sevmiş olduğu erkek için kaleme aldığı bu mektubun "gönderen"inin adı yoktur. Mektubun başında tek bir hitap vardır: "Sana, beni asla tanımamış olan sana". Kadın büyük tutkusunu hep bir "bilinmeyen" olarak, yani tek başına yaşamaya razıdır, bu aşk öyküsünde "taraflar" değil, sadece tek bir "taraf" vardır. Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi? Zweig okurunu, bir kez daha, insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Bu yeni yolculuğun sonunda "mutlak aşk" kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal!   (Tanıtım Bülteninden)


  • ISBN: 9786053606604
  • Dizi: Modern Klasikler
  • Sayfa Sayısı: 68
  • Boyut: 13 x 21 cm

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu ile ilgili kitaplar




Ayşess 19/02/2018 21:53

Modern klasikler serisine ilk bu kitapla başladım. Çocuksu bir aşkı, kadınsı bir ağızdan anlatıyor. Aslında bir dönüşümü işliyor. Tek bir kişinin duygularından yola çıkılarak psikolojik bir çözümleme yapılmış. Betimlemelerle tüm duygular okuyucuya başarılı bir şekilde aktarılmış. Masumca başlayan bir aşkın saplantılı bir hal almasını seyrettim sanki. Bir erkeğin kaleminden, bir kadının duyguları ancak bu kadar güzel aktarılabilirdi.

*19/02/2018 22:02  güncellendi.
Serap Sancak 05/11/2017 00:06

Kitabın çok kısa olması sizi okumadan önce yanıltmasın. Toplamda 62 sayfalık bir kitap olmasına rağmen Stefan Zweig beni fazlasıyla etkiledi diyebilirim. Aşkı öylesine naif öylesine güzel işlemiş ki mucize gibi. Mektubun başında şöyle bir hitap vardı; ‘’ Sana, beni asla tanımamış olan sana.’’ herhalde kafanızda şu an nasıl bir kitap olduğu konusunda ufak tefek bir şeyler oluşmuştur. Zweig, insan psikolojisinin bu zamana kadar işlenmemiş yanlarına dikkat çekerek bizi sürüklemeyi başarmış doğrusu. Kitabı okurken sürekli taraf tutma eğilimindeydim. Biraz bilinmeyen kadından yana oldum biraz kitapta bahsi geçen adamdan yana. Aslında bu öyküde tarafların değil yalnızca tek bir tarafın olduğunu göreceksiniz. Modern klasikler serisinde en sevdiklerim arasında birinci sıraya yerleşti bile.

*15/02/2018 23:07  güncellendi.